Кар’єрні консультації від експертів ІТ-галузі

🚀 Мрієш про успішну кар’єру в IT, але не знаєш із чого почати?
Цієї осені Kharkiv IT Cluster підготував для тебе грандіозну прокачку професійних можливостей!

З 2 по 10 жовтня відвідай кар’єрні консультації від експертів ІТ-галузі, пройди сертифікаційне тестування Hard Skills Exam та впевнено стартуй свою кар’єру🚀

Кар’єрні консультації з напрямків Java, JavaScript та Software Functional Testing
👉 Реєстрація: https://forms.gle/QDA9jfqwUh3jCHZVA

Сертифікаційні тестування Python, JavaScript, Java, Quality Assurance та PM
👉 Реєстрація: https://forms.gle/sR4euL7kNWgyrPQVA

Гостьова лекція для здобувачів вищої освіти зі спеціальності 122

23 вересня 2024 р. у режимі онлайн відбулася гостьова лекція спікера Кальченка Іллі (NIX) для здобувачів вищої освіти 1 року навчання зі спеціальності 122 «Комп’ютерні науки» ОПП «Комп’ютерні науки» в рамках освітньої компоненти «Високопродуктивні системи обробки та аналізу великих даних».
Тема лекції. «Вступ до Spark та Hadoop».
На лекції було розглянуто такі питання:
1. Загальний огляд.
2. Встановлення та конфігурація.
3. Структури даних.
4. Обробка даних.
5. Практичні приклади реалізації Spark на AWS.
Спікер відповів на питання здобувачів і обговорив з ними актуальні аспе-кти щодо розгортання та використання сучасних фрейворків для оброблення та аналізу великих даних Apache Spark та Hadoop та розгортання високопродук-тивних кластерів.на хмарній платформі AWS

Презентація лекції

Зустріч для здобувачів початкових курсів спеціальностей 121 та 122

18 вересня 2024 року здобувачі початкових курсів спеціальностей 121 «Інженерія програмного забезпечення» та 122 «Комп’ютерні науки» навчально-наукового інституту інформаційних технологій взяли участь у зустрічі, організованій Kharkiv IT Cluster.
На зустрічі представники Kharkiv IT Cluster розповіли про активну спільноту, яку об’єднує Kharkiv IT Cluster, та її діяльність, познайомили із безоплатними проєктами, які стануть корисними для розвитку здобувачів. Зокрема здобувачі дізналися про Open IT – освітній openspace-проєкт із безоплатними воркшопами від провідних ІТ- фахівців України.
Ця зустріч дозволила здобувачам дізнатися більше про ІТ-сферу та її можливості. Активне залучення до заходів, що проводить Kharkiv IT Cluster, дозволяє стати частиною ІТ-спільноти.
Красно дякуємо представниками Kharkiv IT Cluster за запрошення здобувачів на зустріч.
Разом розвиваємо ІТ освіту! Сподіваємося на подальшу співпрацю з Kharkiv IT Cluster для якісної підготовки майбутніх ІТ-фахівців!

Гостьовї лекції від EPAM Systems для здобувачів ОП Компютерні науки

4 та 5 вересня 2024 р. Герасимуком Денисом (EPAM Systems) були проведені гостьовї лекції з ОК «Комплексний тренінг», «»Хмарні обчислення» та «Високопродуктивні системи обробки та аналізу великих даних» для здобувачів ОП Компютерні науки.

Посилання на запис лекції від 4 вересня
Посилання на запис лекції від 5 вересня